Składniki:
opakowanie szpinaku
1 dojrzała gruszka
100 gram sera Lazur
garść płatków migdałów
dressing
1,5 łyżki miodu
1,5 łyżki oleju z orzechów włoskich
1,5 łyżki octu balsamicznego
Przygotowanie:
W shakerze (można zastąpić słoiczkiem po koncentracie pomidorowym, albo
oliwkach) umieszczamy wszystkie składniki na dressing, zamykamy
szczelnie i wstrząsamy do utworzenia gładkiego gęstego sosu.
Szpinak płuczemy, zostawiamy do osuszenia. Gruszkę obieramy, pozbawiamy
gniazda nasiennego - kroimy w ćwiartki, a następnie w plastry (czym gruszka twardsza, tym cieńsze plastry). W kostkę kroimy również ser.
Składniki umieszczamy w dużej misce, polewamy dressingiem, na sam koniec
posypujemy migdałami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz