0,5 szklanki błyskawicznych płatków owsianych
1 czubata łyżka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
3 łyżki brązowego cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
2 jajka
2 szklanki jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
W
dużej misce mieszamy mąkę, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę
oczyszczoną, sól, cukier i cukier waniliowy. Dodajemy całe jajka, jogurt
i wszytko mieszamy.
Patelnię
stawiamy na średnim ogniu - jeżeli macie taką z nieprzywieralną
powłoką, nie musicie już jej natłuszczać, w przeciwnym razie polecam
masło klarowane.
Za pomocą łyżki wylewamy dość duże kleksy ciasta i smażymy z obu stron do rumianego koloru, czyli przez około 1-2 minuty z każdej strony. Olga zaopatrzyła się w kolorowe foremki dzięki temu miałyśmy przepyszne placki w kształcie serduszek i kwiatków, które podane zostały z jogurtem naturalnym, świeżymi owocami i syropem klonowym.
Za pomocą łyżki wylewamy dość duże kleksy ciasta i smażymy z obu stron do rumianego koloru, czyli przez około 1-2 minuty z każdej strony. Olga zaopatrzyła się w kolorowe foremki dzięki temu miałyśmy przepyszne placki w kształcie serduszek i kwiatków, które podane zostały z jogurtem naturalnym, świeżymi owocami i syropem klonowym.
więcej przepisów z NIEDZIELNEJ UCZTY ŚNIADANIOWEJ
znajdziesz TUTAJ
I to są prawdziwe pyszności.
OdpowiedzUsuń