Sałatka Serowo-Makaronowa

Przepis pochodzi z Niedzielnej Uczty Śniadaniowej / Serowej Uczty - więcej znajdziesz TUTAJ



Składniki:
250g makaronu farfalle (kokardki)
120g fety lub sera fetopodobnego
5 suszonych pomidorów
czarne oliwki
pół awokado
oliwa
sok z cytryny
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonej bazylii
sól i pieprz do smaku





Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, płuczemy pod zimną wodą i zostawiamy do całkowitego wystudzenia i odsączenia. Wrzucamy makaron do miski. Pomidory kroimy na wąskie paseczki i wrzucamy do makaronu. Dodajemy pokrojone awokado i oliwki. Kruszymy fetę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, oliwą, sokiem z cytryny, oregano i bazylią i mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz