Sałatka Ze Szpinakiem I Gruszką

Przepis pochodzi z Niedzielnej Uczty Śniadaniowej / Serowej Uczty - więcej znajdziesz TUTAJ



Składniki:
opakowanie szpinaku
1 dojrzała gruszka
100 gram sera Lazur
garść płatków migdałów

dressing
1,5 łyżki miodu
1,5 łyżki oleju z orzechów włoskich
1,5 łyżki octu balsamicznego





Przygotowanie:
W shakerze (można zastąpić słoiczkiem po koncentracie pomidorowym, albo oliwkach) umieszczamy wszystkie składniki na dressing, zamykamy szczelnie i wstrząsamy do utworzenia gładkiego gęstego sosu. 

Szpinak płuczemy, zostawiamy do osuszenia. Gruszkę obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego - kroimy w ćwiartki, a następnie w plastry (czym gruszka twardsza, tym cieńsze plastry). W kostkę kroimy również ser. Składniki umieszczamy w dużej misce, polewamy dressingiem, na sam koniec posypujemy migdałami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz