Sałatka Z Roszponką I Truskawkami / Niedzielna Śniadaniowa UCZTA


Składniki:
opakowanie roszponki
4-5 świeżych truskawek
1 dojrzała gruszka
1 granat 
garść orzechów włoskich
2 łyżeczki pestek słonecznika
2 łyżki oleju z orzechów włoskich
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka miodu


Przygotowanie:
Roszponkę płuczemy, odstawiamy do osuszenia. Truskawki kroimy na ćwiartki, gruszki na mniejsze cząstki, wybieramy pestki granatu. Wszytko mieszamy w dużej misce.

Do blendera wlewamy olej, ocet balsamiczny oraz miód, dodajemy 1 łyżeczkę pestek słonecznika oraz kilka orzechów włoskich - wszytko miksujemy, ale ważne aby sosu nie doprowadzić do gładkiej masy, cząstki orzechów i słonecznika powinny pozostać wyczuwalne. 

Polewamy sałatkę przygotowanym sosem, dodajemy resztkę pestek słonecznika oraz orzechów włoskich - od razu podajemy.







więcej przepisów z NIEDZIELNEJ UCZTY ŚNIADANIOWEJ znajdziesz TUTAJ

1 komentarz: