opakowanie roszponki
4-5 świeżych truskawek
1 dojrzała gruszka
1 granat
garść orzechów włoskich
2 łyżeczki pestek słonecznika
2 łyżki oleju z orzechów włoskich
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka miodu
Przygotowanie:
Roszponkę
płuczemy, odstawiamy do osuszenia. Truskawki kroimy na ćwiartki,
gruszki na mniejsze cząstki, wybieramy pestki granatu. Wszytko mieszamy w
dużej misce.
Do
blendera wlewamy olej, ocet balsamiczny oraz miód, dodajemy 1 łyżeczkę
pestek słonecznika oraz kilka orzechów włoskich - wszytko miksujemy, ale
ważne aby sosu nie doprowadzić do gładkiej masy, cząstki orzechów i
słonecznika powinny pozostać wyczuwalne.
Polewamy sałatkę przygotowanym sosem, dodajemy resztkę pestek słonecznika oraz orzechów włoskich - od razu podajemy.
więcej przepisów z NIEDZIELNEJ UCZTY ŚNIADANIOWEJ
znajdziesz TUTAJ
Przepyszne połaczenie, z chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuń